Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Ανθρώπινη αλυσίδα για το μέλλον του Νοσοκομείου Βόλου (photos)

Ανθρώπινη αλυσίδα για το μέλλον του Νοσοκομείου Βόλου (photos)

(Φωτογραφίες θα δείτε στην ΠΗΓΗ)


25 Μαΐου 2016, 20:58
Ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το νοσοκομείο Βόλου σχημάτισαν σήμερα νοσοκομειακοί γιατροί, διοικητικό προσωπικό και τοπικοί φορείς αντιδρώντας στις ελλείψεις του νοσηλευτικού ιδρύματος και σε έναν ενδεχόμενο αποκλεισμό του από το νέο ΕΣΠΑ, αν και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός διαβεβαίωσε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και το Νοσοκομείο του Βόλου περιλαμβάνεται.
Το μήνυμα της συγκέντρωσης, στη οποία συμμετείχαν περίπου 100 άτομα, έστειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Τράγαλος:
«Η σημερινή συγκέντρωση πραγματοποιείται, πέρα από κάθε κομματική ταυτότητα, για να διατρανώσουμε την αντίδρασή μας στον αποκλεισμό του Νοσοκομείου του Βόλου καθώς δεν μπορεί να είναι εκτός εφόσον στο προηγούμενο ΕΣΠΑ ό,τι του αναλογούσε το έκανε πράξη. Θέλουμε να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί και ζητάμε τα έργα που έχουν προταθεί από το ίδιο το Νοσοκομείο να καταφέρουμε να γίνουν πράξη για αυτούς που τα έχουν ανάγκη».
Οι διαβεβαιώσεις του κ. Αγοραστού είναι μια θετική εξέλιξη, πρόσθεσε ο κ. Τράγαλος, αλλά μέχρι να δουν κάποιο επίσημο έγγραφο οι εργαζόμενοι είναι σαν να μην έχουν πάρει τίποτα. «Χωρίς εργαλεία δεν μπορείς να δουλέψεις» συμπλήρωσε.
Το παρόν στην ανθρώπινη αλυσίδα έδωσαν και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων. Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Παπαναστάσης Χρήστος βρέθηκε κι αυτός στο Νοσοκομείο Βόλου για να συμπαρασταθεί και να δώσει το μήνυμα στους πολίτες και στους εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Όπως δήλωσε «τα νοσοκομεία όλης της χώρας λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης είναι έτοιμα να καταρρεύσουν. Το σύστημα υγείας κινδυνεύει με ολική διάλυση. Πολλά κρεβάτια της ΜΕΘ παραμένουν κλειστά, χρήματα δεν έρχονται και αν δεν μπει το Νοσοκομείο του Βόλου στο ΕΣΠΑ, θα αγωνιστούμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου