Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Είκοσι τόνοι σκουπίδια κατέληξαν στη θάλασσα από την κακοκαιρία

ΒΟΛΟΣ



Είκοσι τόνοι σκουπίδια κατέληξαν στη θάλασσα από την κακοκαιρία

Συγκεντρώθηκαν τα απορρίμματα από την παραλία και ακολουθεί η Αγριά

ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Είκοσι τόνους σκουπίδια και φερτές ύλες, που παρέσυραν χείμαρροι, κυρίως του Βόλου, από την καταιγίδα του Σαββάτου, μάζεψε από τη θάλασσα το συνεργείο καθαρισμού του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ενώ ο καθαρισμός ολοκληρώθηκε χθες, με τις θαλάσσιες περιοχές Αγ. Κωνσταντίνου και στη συνέχεια της Αγριάς.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, οι εργασίες καθαρισμού της θάλασσας, από το αρμόδιο συνεργείο, ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα, με καθαρισμό του θαλάσσιου χώρου, στη συνέχεια εντάθηκαν οι προσπάθειες Τρίτη και Τετάρτη, με το συνεργείο να δουλεύει όλη την ημέρα και έγινε αποκαθαρισμός.
«Η ποσότητα των σκουπιδιών και φετών υλών, μετά τη θεομηνία, που κατέληξε στη θάλασσα ήταν περίπου 20 τόνοι. Μάλιστα για να περισυλλεγεί τέτοια ποσότητα χρησιμοποιήθηκε ακόμη και «χούφτα» γερανού!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα.
Όπως τόνισε, είναι σπάνια φαινόμενα αλλά συμβαίνουν και είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, όταν οι φερτές ύλες κατεβαίνουν από τα φουσκωμένα ποτάμια, που παρασύρουν πολλά υλικά και τα μεταφέρουν στη θάλασσα.
Μπουκάλια, καρέκλες φελιζόλ…
Μπουκάλια, καρέκλες και φελιζόλ…ανάμεσα στις φερτές ύλες που έφερε η κακοκαιρία.
Μπουκάλια, καρέκλες και φελιζόλ…ανάμεσα στις φερτές ύλες που έφερε η κακοκαιρία.
Τόσο o πρόεδρος του ΟΛΒ όπως και η ομάδα του συνεργείου που έκανε τον καθαρισμό παρατήρησαν ότι, εκτός από τους κορμούς, τις καλαμιές, της ρίζες και τα φύλλα, που φέρνει η φύση, στη θάλασσα είχαν συγκεντρωθεί φελιζόλ, πλαστικά μπουκάλια, σπασμένες καρέκλες και βαμμένα ξύλα, που προέρχονται από τον άνθρωπο.
Ο πρόεδρος του ΟΛΒ, ζήτησε από τους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας, να προστατέψουν τον Παγασητικό «που είναι πανέμορφος αφού η φύση τον σμίλεψε εκατομμύρια χρόνια για να μας δώσει αυτό το δώρο».
Είκοσι τόνοι σκουπίδια φορτώνονται στο φορτηγό και απομακρύνονται από την περιοχή μπροστά στον Αγ.Κωνσταντίνο.
Είκοσι τόνοι σκουπίδια φορτώνονται στο φορτηγό και απομακρύνονται από την περιοχή μπροστά στον Αγ.Κωνσταντίνο.
Όπως είπε, «κάποιοι από μας, δεν έχουμε την ευαισθησία να σκεφτούμε ότι δεν μπορεί να θεωρούμε ότι καθαρίσαμε τα δικά μας υλικά από το σπίτι μας ή το οικόπεδό μας και τα πετάμε στην ακροποταμιά. Διότι θα τα βρούμε μπροστά μας στην παραλία το καλοκαίρι που θα πάμε να κάνουμε μπάνιο».
Ο πρόεδρος του ΟΛΒ εκτίμησε ότι ο κύριος όγκος των σκουπιδιών και των φερτών υλών που κατέληξαν στη θάλασσα, προέρχεται από ό,τι κατέβηκαν με τη θεομηνία από τους χειμάρρους, ενώ με τον αέρα και τα θαλάσσια ρεύματα πιθανόν να συγκεντρώθηκαν και άλλα υλικά από άλλες περιοχές περιμετρικά του Παγασητικού.
Ο κ. Σταυριδόπουλος εκτίμησε ότι ο Οργανισμός Λιμένος ήταν σε ετοιμότητα, είχε τα κατάλληλα εργαλεία και έγινε το καλύτερο δυνατό σε πολύ μικρούς χρόνους.
Μόνιμη φροντίδα του πάρκου
Στο πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου, ο κ. Σταυριδόπουλος ανέφερε ότι δουλεύουν κανονικά συνεργεία και εντός των ημερών θα βγει διαγωνισμός, ώστε να υπάρχει μόνιμο συνεργείο που θα καθαρίζει, θα φροντίζει το πράσινο και θα επιμελείται το χώρο του πάρκου.
Τέλος, ανέφερε ότι επειδή πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο για τους πολίτες, ο ΟΛΒ θα εξετάσει τις δυνατότητες αναμόρφωσης και ανάπλασης που υπάρχουν, το προσεχές διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου